Pandekager med appelsinsmør og brandy

Pandekager med appelsinsmør og brandy
Fyld disse pandekager med cremet hjemmelavet appelsinsmør og top dem med flammende brandy for at imponere dine bordgæster.
Forberedelsestid:
10 minutter
Forberedelsestid:
30 minutter
Portioner:
7-8
Kog med:
Støbejernspande Hosse
Ingredienser:
Til appelsinolie:
- 5 spiseskefulde usaltet smør, blødgjort;
- 5 spiseskefulde sukker, delt;
- 2 spsk appelsinskal;
- 2 spiseskefulde appelsinjuice;
- ¼ kop likør;
- 2 spsk brandy.
Til pandekagerne:
- 2 store æg;
- 1 kop sødmælk;
- ⅔ kop universalmel;
- 4 spsk smeltet smør, delt;
- 1 spiseskefuld sukker;
- ½ tsk salt.
Fremgangsmåde:
Pandekager:
- Pisk æg, mælk, mel, 2 spsk smeltet smør,
- sukker og salt til det er glat.
- Varm en støbejernsgryde op over medium varme i 5 minutter.
- Smør panden med olie. Hæld nok blanding,
- til at dække bunden af gryden, cirka ⅓ kop.
- Rør gryden rundt for at dække bunden med blandingen.
- Kog i 1-2 minutter og vend. Kog i yderligere 1 minut og tag den ud på en tallerken
- skærebræt.
Appelsin smør og servering:
Bland ingredienserne for at få appelsinolien - 4 spsk sukker, appelsinskallerne og appelsinjuicen.
Opvarm ovnen til bagning. Læg en teskefuld appelsinsmør i midten af pandekagen. Fold det på midten og derefter på midten igen. Gentag med de resterende pandekager.
Kom pandekagerne tilbage i gryden og drys med den resterende spiseskefuld sukker. Bag indtil sukkeret begynder at karamellisere, og tag derefter ud af ovnen.
Varm brandy og likør op i en lille gryde ved meget svag varme i 1-2 minutter, og tag derefter af varmen.
Antænd forsigtigt sauceblandingen med en langskaftet lighter og hæld blandingen over pandekagerne i gryden. Lad flammen brænde helt ud. Server efter flammen er slukket.