Pandekager med appelsinsmør og brandy

Fyld disse pandekager med cremet hjemmelavet appelsinsmør og top dem med flammende brandy for at imponere dine bordgæster.

 

Forberedelsestid:
10 minutter

 

Forberedelsestid:
30 minutter

 

 

Portioner:
7-8

 

 

Ingredienser:

 

Til appelsinolie:

  • 5 spiseskefulde usaltet smør, blødgjort;
  • 5 spiseskefulde sukker, delt;
  • 2 spsk appelsinskal;
  • 2 spiseskefulde appelsinjuice;
  • ¼ kop likør;
  • 2 spsk brandy.

 

 

Til pandekagerne:

  • 2 store æg;
  • 1 kop sødmælk;
  • ⅔ kop universalmel;
  • 4 spsk smeltet smør, delt;
  • 1 spiseskefuld sukker;
  • ½ tsk salt.

 

Fremgangsmåde:


 

Pandekager:

  1. Pisk æg, mælk, mel, 2 spsk smeltet smør,
  2. sukker og salt til det er glat.
  3. Varm en støbejernsgryde op over medium varme i 5 minutter.
  4. Smør panden med olie. Hæld nok blanding,
  5. til at dække bunden af gryden, cirka ⅓ kop.
  6. Rør gryden rundt for at dække bunden med blandingen.
  7. Kog i 1-2 minutter og vend. Kog i yderligere 1 minut og tag den ud på en tallerken
  8. skærebræt.

 

Appelsin smør og servering:

Bland ingredienserne for at få appelsinolien - 4 spsk sukker, appelsinskallerne og appelsinjuicen.

Opvarm ovnen til bagning. Læg en teskefuld appelsinsmør i midten af pandekagen. Fold det på midten og derefter på midten igen. Gentag med de resterende pandekager.

Kom pandekagerne tilbage i gryden og drys med den resterende spiseskefuld sukker. Bag indtil sukkeret begynder at karamellisere, og tag derefter ud af ovnen.

Varm brandy og likør op i en lille gryde ved meget svag varme i 1-2 minutter, og tag derefter af varmen.

Antænd forsigtigt sauceblandingen med en langskaftet lighter og hæld blandingen over pandekagerne i gryden. Lad flammen brænde helt ud. Server efter flammen er slukket.